top of page
תמונת הסופר/תעידן אפלמן

5 טעויות נפוצות בכתיבת קורות חיים

קורות חיים הם כרטיס הביקור האישי שלכם מול החברה אליה תרצו להתמיין והדרך הראשונית להציג את עצמכם. היום ישנה מודעות רבה לצורך בקורות חיים מקצועיים, מדויקים ובולטים. עם זאת, במהלך השנים האחרונות שלחו אליי עשרות קורות חיים ובחלק לא מבוטל מהם היו טעויות קריטיות שפגעו בסיכויים ואף מנעו מהמועמדים לקבל שיחת טלפון ראשונית. לכן, אספתי 5 טעויות נפוצות שמועמדים עושים בכתיבת קורות החיים שלהם:

1. מגישים קורות חיים בעברית

הייטק זו תעשייה שעובדת באנגלית. אם תשלחו קורות חיים בעברית, גם אם יש התאמה מאד גבוהה למשרה,רוב הסיכויים שלא תעברו אפילו את הסינון הראשוני ותיפסלו עוד לפני שניתנה לכם ההזדמנות להציג את עצמכם מול החברה. קחו בחשבון שזהו כלל ברזל כשמגישים מועמדות בהייטק – קורות חיים צריכים להיות באנגלית. חשוב לזכור גם שאנגלית כתובה שונה מאד מאנגלית מדוברת. לכן, אם אתם לא בטוחים ברמת האנגלית שלכם – פנו לגורם מקצועי.

2. מגישים קורות חיים באורך של יותר מעמוד אחד

סיפור אמיתי: בעבר פנתה אליי מנהלת שידעה שאני יודע לחבר בין אנשים למשרות, וביקשה שאעזור לה לאתר מועמד למשרת מכירות שהיא לא מצליחה לאייש. הקושי במציאת מועמד ראוי נבע מכך שהמשרה הייתה מיועדת לדוברי גרמנית ברמת שפת אם. די מהר מצאתי לה מועמד מתאים, עם ניסיון במכירות וגרמנית ברמה הנדרשת. כשביקשתי ממנו להעביר קורות חיים הוא שלח לי קובץ עם ארבעה עמודים. המנהלת, בצדק, סירבה לעבור על המסמך ואמרתי למועמד שאם הוא רוצה להתמיין למשרה הוא חייב לקצר את קורות החיים. ביום למחרת איתרתי מועמדת נוספת למשרה, ועד שהמועמד הראשון שלח לי קובץ קורות חיים מתוקן – המועמדת השניה כבר התקבלה למשרה, והוא איבד זמן והזדמנות מעולה להיכנס למשרה בעולם המכירות בהייטק.


3. משקרים בנוגע לניסיון והידע המקצועי

אני אקח הימור ואגיד שאתם בטח מכירים את הקטע מרמזור שחפר הולך לעבוד בהייטק והוא נחלץ מסיטואציות ובקשות של הקולגות שלו על ידי הטריק ״פורוורד לשרגא״. אז אומר כבר עכשיו – שרגא לא באמת עובד בהייטק. באף חברה אין שרגא שהוא כולבויניק שתוכלו להפיל עליו את המשימות שלכם. אם אתם לא יודעים מה המשרה או לא עומדים בדרישות שלה, במוקדם או במאוחר זה יצוף וחוץ מעוגמת נפש ובזבוז זמן, לא תקבלו שום דבר מהתהליך.

מנגד – אם אתם חושבים שאתם יכולים למלא את המשרה, אך צריכים להשלים פערים במספר תחומים, אל תסתירו את זה מצוות הגיוס. במצב כזה, גם אם לא תתקבלו – תקבלו הערכה על הכנות מהצוות המגייס ואולי אפילו יקבלו אתכם בשל הפוטנציאל שאתם מפגינים בתהליך.


4. לא מתאימים את קורות החיים למשרה

אם אתם רוצים להגיש מועמדות למשרה מסוימת, עליכם לקרוא לעומק מה הדרישות שלה, ולהציג את קורות החיים שלכם בהתאם לדרישות. למשל, אם מדובר במשרה שעוסקת בתחום המחקר, עדיף שתציגו ניסיון רלוונטי כמה שיותר בתחילת המסמך ואף תרחיבו עליו כמה שיותר. זכרו – כמו שאתם מגישים קורות חיים למשרה, ככה עוד מאות רבות של מועמדים אחרים הגישו. אז חשבו טוב טוב איך קורות החיים שלכם מספרים לצוות המגייס למה דווקא אתם מתאימים למשרה, יותר מכל שאר המועמדים האחרים.


5. מחסירים מידע איפה שצריך ומרחיבים איפה שלא צריך

סיפור אמיתי: לפני מספר שנים שלח אלי סטודנט לקראת סוף תואר קורות חיים למשרת פיתוח . מעבר לכך שקורות החיים שלו היו כתובים בעברית (טעות קריטית, אבל לא רלוונטית לדוגמה הזאת), יחסית בתחילת המסמך שלו היה כתוב ״שירות צבאי ביחידה מובחרת, מקום ראשון באליפות האוגדה בירי באקדח״. בתחתית המסמך היה כתוב ״סטודנט למדעי המחשב״, בצירוף שם המוסד בו הוא למד. לסטודנט הזה לא היה שום סיכוי להתקבל למשרה. זה לא פסול לשלב קצת פיקנטריה מהחיים האישיים שלכם, אבל אם אתם רוצים לעבוד בהייטק, יותר חשוב שתפרטו על הניסיון המעשי שלכם מאשר על יכולת הירי שלכם, מרשימות ככל שיהיו.

כמה מילים וטיפים לסיכום

קורות חיים טובים ומקצועיים הם בסיסיים כשרוצים למצוא עבודה בהייטק. הם מציגים הרבה יותר מניסיון תעסוקתי. הם מעידים על מקצועיות, אסטתיות, מוטיבציה, יכולות, עניין בחברה ובמשרה, הבנה בסיסית של השוק ועוד הרבה. אל תנהגו בקלות דעת כשזה מגיע לכתיבת קורות חיים. תשקיעו בצעד החשוב הזה, גם אם זה ידרוש מכם לשלם למישהו שיעשה את זה עבורכם. אל תראו בזה הוצאה, אלא השקעה בכם ובעתיד התעסוקתי שלכם.


צריכים עזרה בכתיבת קורות חיים? צרו קשר!

107 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page